Træningslejers ejer nægter doping fandt sted på lokaler i Kenya

Ejeren af ​​træningslejren, hvor britiske atleter træner i Kenya, siger, at han ikke har noget at skjule sig efter en dokumentar, der påstod, at blodforstærkende lægemiddel EPO blev fundet i lokaler på stedet – og siger, at han ønsker at møde embedsmænd fra Det Forenede Kongerige Anti-Doping Agency i denne uge for at besvare deres spørgsmål. To ukad-embedsmænd fløj i Kenya sidste torsdag for at indlede en undersøgelse af påstande fra Sunday Times og den tyske tv-station ARD om at mindst fire navngivne britiske atleter var givet EPO i Kenya.Vagten forstår, at Ukad kender de fire atleteres identitet og vil søge at fastslå, om der er en sag mod dem.

Men Pieter Langerhorst, ejeren af ​​High Altitude Training Center, hvor atleter fra hele verden verden forbliver i Iten, insisterede på, at han var en ivrig modstander af doping og havde gjort alt i hans magter for at sikre, at der ikke fandt nogen lægemiddeloptagelse sted.

“Vi har 16 kameraer installeret til at overvåge, hvad der er foregår, og vi skal være det eneste træningscenter i verden, der altid fortæller IAAF, hvilke sportsfolk der bor her, og i hvilke rum, så de kan teste med kort varsel, “fortalte han Guardian.

p> “ARD-dokumentaren påstod, at pakker af EPO var fundet i en kasse på vores lokaler.Men fra hvad jeg har læst, skal EPO opbevares i køleskab, og ved HATC er der kun et fælles køleskab, som alle atleter bruger. “

Langerhorst sagde, at hans kone, Lornah Kiplagat, velrenommerede tidligere atlet, hjalp også regelmæssigt myndighederne ud på andre måder. “Den eneste gang, vi tillod et andet køleskab, var sidste år, da Kyle Barber, IAAFs test- og efterretningskoordinator uden for konkurrence, ønskede at tage blod fra nogle atleter. Vi bestilte ham i to værelser under mit navn, så ingen ville være opmærksom på, at han kom.

“Hvad mere kan jeg gøre? Jeg er glad for at sætte mig ned med de to Ukad-efterforskere, fordi jeg ikke har noget at skjule. Jeg ville også have lykkeligt talt med Sunday Times og ARD også.Jeg har kendt [journalisten] Hajo Seppelt i et stykke tid, men han forsøgte aldrig at kontakte mig. “

Under deres undersøgelse i Kenya brugte Sunday Times og ARD også skjult kameraoptagelse opnået af en reporter poserer som en atlet, der tilsyneladende blev tilbudt EPO af to læger. I billederne hævdede en af ​​lægerne at have leveret “mere end 50” atleter, herunder tre briter, baseret på hans garanti for, at han dramatisk kunne forbedre deres forestillinger om “tre måneder”.Da han blev henvendt til pladen i dokumentarfilmen, trak han tilbage sine kommentarer.

Den britiske midterløbsrunner Eilish McColgan sagde, at hun ikke var overrasket over at høre yderligere dopingopdagelser, der kommer ud af Kenya – men siger, at hun ikke har været vidne til nogen mistænkelig aktivitet i træningslejre i landet. “Vi er væk fra det måske, men det er ikke en stor overraskelse,” sagde hun. “Jeg tror ikke Kenya er det eneste land på det. Etiopien er sandsynligvis ens på grund af manglende test.

“Jeg har tidligere talt om testprocedurerne, at det ikke er det samme som i Storbritannien. Det er ikke langt nær så stramt.Det er helt sikkert nødvendigt at ændre sig, hvis de vil udrydde problemet. “Det Forenede Kongeriges Anti-Doping Agency lancerer undersøgelse af lægens lægemiddelkrav Læs mere

En erklæring fra UK Athletics kaldte påstandene” vage og ubegrundede “og sagde at “Ingen af ​​de påstande, som er fremlagt vedrørende britiske atleter, stemmer overens med vores erfaring”.Kroppen tilføjede, at “ingen af ​​lægerne i filmen er kendt af os eller har behandlet vores atleter”.

Olivier Niggli, generaldirektøren for World Anti-Doping Agency, sagde imidlertid rapporter viste, at Kenya stadig skulle gøre mere for effektivt at tage fat på doping. ”I det mindste, er dette en indikation af, at den kenyanske regering hurtigt skal sætte de nødvendige menneskelige ressourcer bag antidopingagentur Kenya af hensyn til at beskytte ren sport,” sagde han.

I mellemtiden IAAF , atletik for krop, har afvist ansøgninger fra 135 russiske atleter til at konkurrere i Rio -. med kun den lange jumper Darya Klishina, der tog til udlandet, får lov til at konkurrere ved OL i henhold til en neutral flag

beslutningen blev mødt med vrede i Moskva med Alexandra Brilliantova, leder af den juridiske afdeling ved den russiske olympiske komité, der bekræftede, at de ville kæmpe for beslutningen ved voldgiftsdomstolen for sport. “Afslagene blev modtaget af alle, bortset fra Klishina,” sagde hun.

CAS skyldes at høre sagerne den 19. juli, med dommen annonceret før 21. juli.

Rate this post