Olympic urheilijoiden on käytettävä oikeuttaan puhua urheilun ulkopuolella

Olisi vastuutonta olla ottamatta huomion Rio-rynnäkköstä olympialaisten ylläpitämisessä, kun taas jokapäiväisten karioasien terveys ja sosiaalinen hyvinvointi kärsivät. Jos olisin Brasilian, olisin myös kaduilla. Koska urheilija on ylpeä edustamaan maata Pelissä, olen joutunut kohtaamaan se, että olympialaisissa on negatiivisia sivuvaikutuksia isäntämaalle. Hiljaisuus tällaisen epäoikeudenmukaisuuden edessä voitiin tulkita Unibet virheellisesti epäsuoraan hyväksyntään.

Kiistely on vastannut viimeaikaisten pelien järjestämiseen. Tarkastellaan vain Ateenan infrastruktuurin valtavia kustannuksia ja sen jälkeen luopumista, Pekingissä vallitsevia ihmisoikeusongelmia ja alkuperäisen budjetin liiallista ylittämistä Lontoossa talouslamaaikana.Viiden kuukauden ajan Rion saakka Brasilia kamppailee julman laman keskellä valmistautuakseen maailman suurimpaan urheilutapahtumaan. 100 päivää Rio 2016: n asti: “Se on hieno juhla, jossa on roskasäiliö” Lue lisää

Olympic-urheilijana huolehdin syvästi pelien Unibet urheiluvedonlyönti bonukset tulevaisuudesta. Nykyinen yhä useamman olympialaisten olympialaisiin perustuva malli on kestämätön, eikä se voi jatkua kaikessa hyvässä omallatunnossa. Voidaan tehdä paljon, mutta ennen kaikkea kysyn: “Pitäisikö me urheilijoiden tehdä seisomme?”

Historiallisesti urheilijoita ei ole ylistetty ilmaisemalla sosiopoliittisia mielipiteitä.Ehkäpä merkittävin tapaus oli Tommie Smithin ja John Carlosin lähetetty kotiin 1968 olympiakisoista ja vilpittivät heidän “pettymyksensä”, mustavalkoisten nyrkkien nostamisen palkintokorokkeella, jotta heijastuisivat epätasa-arvoisuutta ja rasismia maailma. Jopa Peter Norman, kolmatta ihmistä palkintokoristassa sinä päivänä oli ostracized kotimaassaan Australiassa osoittamaan Unibet solidaarisuutta yllään olympiakomitean ihmisoikeuksien merkintä. Monet teistä saattavat jo murhata: “Voi, vain hiljaa ja leikkiä. “Ymmärrän yleinen yksimielisyys siitä, että kukaan ei välitä kuulemaan urheilijan näkemyksiä poliittisista kysymyksistä. Voimme jättää kiistanalaisen turpeen poliitikoille, toimittajille ja tutkijoille.Mutta ymmärrystä on yhä enemmän, että muutokset, joita meidän on toteutettava yhteiskunnassa, jotta vältetään Orwellin eriarvoisuuden tasot ja planeettamme tuhoaminen, vaativat yhä suurempaa yksilöllistä vastuuta. Naomi Klein Unibet kuvailee viimeisimmässä kirjassaan Tämä Muuttaa kaiken, joka poikkeuksellisen kriisin aikana (esim. Sekä maailmansotissa että suuressa masennuksessa) ristiriidassa aktivistien ja Energybet tavallisten ihmisten välillä. “Yhteiskunnasta muuttuva hanke oli niin syvästi kudottu elämän projektiin. Aktivistit olivat melko yksinkertaisia, kaikki “, hän kirjoittaa.

Aloitamme nähdä tämän käsitteen ilmeisen ympärillämme.Elävä esimerkki oli hiljattain Oscar-seremoniassa, kun Leonardo DiCaprio ja hänen kollegansa käyttivät maailmanlaajuisen foorumin arvokkaita resursseja, joista heidät kannattivat omia henkilökohtaisia ​​vakaumuksia, joista muutokset olivat eniten. Olympialaisissa ennen Sochi 2014 -talviolympialaisia ​​olympialaisten joukko, jonka johtama amerikkalainen hiihtäjä Andy Newell allekirjoitti avoimen kirjeen maailman johtajille ilmastomuutosta vastaan.

On kuitenkin esteitä, jotka vaikeuttavat urheilijat omaksuvat täysin Energybet vastuuta roolimalleina. Sen lisäksi, että yleisö halveksivaa heitä harhaan tavanomaisen tehtävänsä ulkopuolella, sopimukset usein rajoittavat usein mitä urheilija voi sanoa ja tehdä julkisesti.Kun otetaan huomioon mahdolliset menetykset urheilijoilta, jotka ovat rogueja, ei ole vaikea nähdä, miksi usein se on usein helpoin vaihtoehto monille klubeille ja kansallisille hallintoelimille yksinkertaisesti rajoittamaan urheilijan vuorovaikutuksen yleisön kanssa.

Yhteinen väite on, että tämä myös suojaa heitä siitä, että Energybet heistä tulee tietyksi poliittiseksi kysymykseksi nimetty suukappale, joka sitten houkuttelee käsillä olevaan työhönsä: voittamat mitaleja. Urheilun ulkopuolella oleva intohimoinen kiinnostus voi kuitenkin olla voimakas vahvuus. Henkilökohtaisesti olen huomannut, että keskittyminen muihin elämänalueisiin on auttanut minua ymmärtämään, että minulla ei ole minkäänlaisia ​​vaikutuksia siitä, voinko voittaa tai kadottaa ottelun edessäni.Tämä antaa minulle vankan perustavanlaatuisen luottamuksen, joka herättää parhaan suorituskyvyn.

Ymmärrän, miksi on olemassa sopimuslausekkeita estää urheilijoita käyttämästä olympialaisten kaksi viikkoa omana poliittisena agendanaan . Pelien aika on Energybet harvinainen tilaisuus, että maailma kokoontuu juhlistamaan raakaa ihmisen suorituskykyä, jättäen politiikan ovesta. Jopa olettaen, että olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että nämä kaksi viikkoa ovat vapaat poliittisesta suuresta, olympialaisissa on vielä 206 viikkoa, jolloin urheilijoilla on mahdollisuus sanoa.

Olympialaiset järjestetään urheilijoiden kunniaksi on olemassa perusteltuja huolenaiheita siitä, miten pelejä järjestetään tai järjestetään, niin urheilijoiden on ennen kaikkea kenen pitäisi herättää huolenaiheita.Tämä on valittu alueemme, ja tässä meidän äänemme pitäisi olla suurin vaikutus. Olympialaiset puhuvat olympialaisista on ei-aivot; heillä on oikeus tulla kuulluksi. Olisiko niin jalkapalloilija, joka puhuu korruptiosta korkeimmalla tasollaan urheilussaan? Mutta entä kansallinen urheiluharjoittaja, joka haluaa vaikuttaa tässä maassa aktiivisuuteen ja terveyteen liittyvään lainsäädäntöön, aivan kuten Jamie Oliverin osalta sokeriverosta? Ja sitten miten Olympic-lumilautailija, joka puhuu öljy-yhtiöitä kohtaan roolistaan ​​planeettamme lämpenemisessä, mikä tekee hänestä vaikeammaksi harjoittaa urheilua?

Vastaukseni näihin hypoteeseihin on kyllä, kyllä ​​ja varma, miksi ei?Koska yhteiskunnaksi tarvitsemme jokaisen äänen, jota voimme asettaa sosiaalisiin ja ympäristöön liittyviin kysymyksiin, jotka uhkaavat tulevaisuuttamme, ja tarvitsemme myös jokaisen kiihottavan puheen, rohkean eleettisen ja inspiroivan hahmon, aina, kun voimme löytää ne.

On aika urheilijoiden omaksua tämä uusi paradigma ja alkaa puhua ilman pelkoa pilkkaamisesta.

Rate this post