Ken Bates anklaget for “skamfulde” kommentarer over Chelsea racisme skandale

Ken Bates, Chelsea-formanden, når en række fodboldspillere i fodboldkampe hævder, at de er misbrugt af deres egne træner, er blevet anklaget for at gøre “virkelig skamfulde” kommentarer efter at have kritiseret de påståede ofre for at have villet holde deres identiteter hemmelige og spørgsmålstegn ved hvorfor de ikke rapporterede det, da de var børn.

Bates foreslog grunden til “alle disse gamle udfald så mange år senere” var fordi “sniffen af ​​penge er i luften” og sagde de pågældende burde have fundet andre klubber, hvis den racisme, de angiveligt stødte på ved Stamford Bridge, fra 11-års alderen var så opsplittende. Graham Rix og Gwyn Williams anklaget for racisme og mobning i Chelsea Læs mere

Talte offentligt for første gang om den eskalerende skandale hos sin tidligere klub, sagde Bates, at Chelsea plejede at have nogle af de mere racistiske fans i England, med National Front ved hjælp af Stamford Bridge som deres “uofficielle hovedkvarter” og sagde, at han havde tak da de første foranstaltninger til at ændre kulturen på terrasserne.Han gav ikke nogen indikation om, hvorvidt han troede på beskyldningerne omkring Gwyn Williams og Graham Rix, to af hans tidligere medarbejdere. “Selvfølgelig holder jeg et åbent sind om det,” sagde han.

I stedet rettede Bates sin kritik mod spillerne med “deres ansigter afskærmet og satte sig med ryggen til kameraet” og sagde at “Hvad forstyrrer mig lidt” var de pågældende mennesker at vælge at forblive anonyme. “Jeg tænkte:” Hvordan skal vi gøre fremskridt? Disse mennesker skal afsløre deres identiteter…og uden at være uvenlige, hvad gjorde de om det på det tidspunkt? Hvis jeg var blevet mishandlet ville jeg have fortalt min far og forventet at han skulle støtte mig.Eller jeg kunne have forladt klubben og tilsluttet mig en anden.

Det er meget godt at sige: ‘Åh ja, jeg ville ikke sige noget eller gøre noget, fordi det kunne have skadet min karriere’ , men hvis du har evnen, var der masser af andre klubber, der snapper op unge sorte børn.

“Sniffen af ​​penge er i luften, og jeg tror på baggrund af alle de frygtelige miscarriages of justice over påstande om varieret misbrug – seksuel, racistisk osv. – det er på tide, at folk skal tage en hård linje. OK, navngiv folket. Navngiv tiderne. Hvad blev der faktisk sagt? Hvad var dit svar?Det er et forsøg på smøring, og det er ikke godt nok. “

En spillerens bevis for fodboldforeningens beskyttelsesafdeling beskrev det som et” vildt miljø “, hvor sorte spillere i ungdomsholdet blev behandlet” som et løb af fucking hunde “. Facebook Twitter Pinterest De tidligere Chelsea-ungdomsspillere Grant Lunn (langt til venstre) og Gary Baker viser deres støtte til racisme påstande foretaget af fire andre tidligere Chelsea-spillere, som ikke ønsker at blive identificeret. Foto: Ben Lister

Forklarer hvorfor han følte sig ude af stand til at rapportere til Williams på det tidspunkt, sagde han: “Jeg vidste, at det var uacceptabelt, men jeg var mindreårig. Når du er i den position, hvor denne fyr er en stærk fyr på klubben…vidste jeg ikke hvordan jeg skulle klare det. Jeg troede det ville stoppe.Jeg vidste bare ikke hvordan jeg skulle klare det, og det var konstant…racernes slør af “coon”, “wog”, “monkey”…”smoking wacky-backy”, som er marijuana eller “black bastard”, “fucking black bastard ‘,’ mango-muncher ‘,’ nigger ‘.

“Gwyn Williams havde været i klubben siden 1979. Han var stærk. Han var Ken Bates kompis. Fyren [Williams] er et vandrende stykke snavs, men han havde magt. Det blev sagt, at han havde den største sorte bog i London – han kendte alle. Den fyr var guvernør. Uanset hvilken rolle han havde, havde den mand magt. “Siden da har en række andre klagere indledt deres egne juridiske handlinger om kulturen af” fortsat racistisk mobning og misbrug “, der angiveligt eksisterede, da Williams var involveret med ungdomsholdet.To hvide spillere, Grant Lunn og Gary Baker, fra Chelsea’s ungdomsopbygning i begyndelsen af ​​1980’erne er kommet frem for at tilbageføre deres tidligere holdkammerater, og klubben har bragt Barnardo til at overvåge en uafhængig undersøgelse. Williams og Rix, der deler samme advokat, udgav en erklæring i januar for at afvise alle påstande. De har afvist en række anmodninger om at tale om sagen. Selvom det kan føle sig for gammelt for Bates, er smerten og lidelsen, som disse mænd føler, virkelige og fortsætter til den nuværende dag. Dino Nocivelli, en advokat, der repræsenterer en række klagere fra 90’erne, sagde: “Bates kommentarer er virkelig skammeligt.I alt for længe følte mine klienter, at de ikke ville blive troet, og at klubben ville sidde sammen med Rix og Williams, to trænere, der havde stor magt i Chelsea og over deres fodboldkarriere.

“Mine kunder tager særlig forse Bates med at kritisere dem for ikke at afsløre deres identiteter og for disse ‘gamle udkomster’. Det eneste, mine kunder ønskede at gøre som børn, var at spille fodbold og opnå deres drøm om at blive professionelle fodboldspillere. I stedet led de et påstået dagligt mareridt. Disse børn er nu mænd, og selvom det kan føle sig “gamle” for Bates, er smerten og lidelsen, som disse mænd føler, virkelige og fortsætter til den nuværende dag.Mine klienter vil gerne have sandheden til sidst udsat. “Den første bølge af påstande var så alvorlig, at Chelsea følte sig tvunget til at underrette fodboldforeningen og politiet blev bragt ind. Politiet besluttede efter en syvmåned undersøgelse var der utilstrækkelige beviser for at tage nogen handling. Chelsea’s sidste erklæring om sagen læste: “Vi tager meget beskyldninger af denne karakter, og de vil blive undersøgt fuldt ud.Vi er helt fast besluttede på at gøre det rigtige for at hjælpe myndighederne og eventuelle undersøgelser, de kan udføre, og fuldt ud at støtte de berørte, hvilket vil omfatte rådgivning til enhver tidligere spiller, der måtte have brug for det. “

I forbindelse med den rigtige Sport Daily podcast beskrev Bates Chelsea’s svar som “good PR” og sagde, at hans tidligere klub havde udtalt hvad de “ville forventes at sige”.

“Men virkeligheden er noget anderledes. Hvis vi går tilbage til disse dage, var hele fodbold racistisk, og det værste af alt, jeg er bange for, var de såkaldte fans. Chelsea var en meget racistisk klub generelt og jeg taler om fansne. National Front havde et uofficielt hovedkvarter der. Faktisk plejede de at møde i puben over for hovedportene og vente til holdet blev annonceret.Hvis der ikke var nogen sorte spillere i holdet, ville de gå over og købe deres billetter. Det var sådan had-fyldt det var. Facebook Twitter Pinterest Graham Rix, venstre, og Gwyn Williams nægter alle påstande. Foto: Mark Leech / Offside / Getty Images

“Chelsea var et helt hvidt hold, ligesom i en række andre klubber i disse dage, og vi bringer sorte spillere gennem ungdomsrangerne. Vi havde en bestemt, Paul Canoville, jeg husker, at han blev navngivet i holdet for første gang i et udehold på Crystal Palace. Da spillerne varmer op på touchlinjen, havde Paul Canoville bananer smidt på ham.

“Det næste spil vi var hjemme.Han fik så meget misbrug fra en bestemt del af mængden, jeg gik ned til sidelinjen, og da den endelige fløjte gik, løb jeg videre på banen og satte min arm om ham. Vi gik af banen sammen som et show af solidaritet – min måde at fortælle de dårlige mund på, hvad jeg tænkte på dem. Vi havde en lille jubel fra nogle dele af mængden, og det startede det [anti-racismekampagnen]. I slutningen af ​​den er den ultimative ironi Chelsea den første store klub for at udpege en sort manager – [Ruud] Gullit – og havde en række sorte internationale. “Bates fortsatte med at blive formand for Leeds og Williams, der havde en række roller i Chelsea i mere end 25 år, fulgte ham til Elland Road for at blive klubens tekniske direktør.Williams blev afskediget af Leeds for grov misbrug i 2013 efter at have sendt pornografiske billeder af kvinder til en række kolleger, herunder en kvindelig receptionist.

Rate this post