Jordi Cruyff: Az én nevem miatt nem vagyok olyan srác, aki hibázhat

“Az én nevem miatt nem vagyok olyan ember, aki tévedésből hibát követhet el” – mondta Cruyff, aki a Maccabi Tel Aviv sportigazgatója volt, aki a Bajnokok Ligájában a 2012 májusi, . “Minden lépésemre 100% -ban készen kell állnom. Csak egy lövést fogok találni, ezért nagyon óvatosan kell használnom. “Vincenzo Montella visszatér Sampdoria-ba, de a klubnak nem lesz gyors javítása. Paolo Bandini Bővebben

Biztosan jó hatással van eddig. Ha még mindig van valami újdonság az ötletben, hogy egy futballista gyakorlatilag egyenesen az emeleti színpadra Bet365 online fogadóirodák mozdul, akkor talán helyes volt arra számítani, hogy Cruyff egy nem konvencionális utat választ.A Barcelona és a Manchester United varázslataiban tönkretett karrier-pályát tönkretett térdproblémáit követően Metalurg Donetsk-vel és Vallettával alacsony szintű visszatérést hajtott végre. Ez utóbbinak asszisztens igazgatója volt – olyan szerepet tulajdonítanak, amellyel elismeri, hogy nem veszi -, mielőtt a ciprusi AEK Larnaca nevű labdarúgó-szerep vezetőjének kinevezése előtt megkérte volna, hogy nevezze el munkáját, miután elutasította a coaching helyzetét. </P >

A 2011-12-es Európa Liga csoportjához vezető előrehaladás a Maccabi kanadai tulajdonosa, Mitchell Goldhar figyelmét felkeltette.Maccabi nem nyerte meg az izraeli bajnokságot kilenc évig, amikor Cruyff megérkezett, de most három egymást követő címet zúdították össze, és a 2004-2005-ös év első bajnokai labdarúgó-előadása során kétharmaduk van.

“Soha nem számítottam volna erre a 10 évvel ezelőtt, de az élet és a labdarúgás mindig meglepetést jelent” – mondja. “Vettem a Pro License-jét, és szeretem a taktikát, de a szenvedélyem jelenleg nem minden nap. Én inkább a másik részét; ez egy olyan klub, amely általában trambulin az edzők számára, akiknek sikerük van itt, majd nagyobb ligákra költöznek, ezért van szüksége valakire, aki hosszú távon marad és néz ki – egy labdarúgó személy, aki a futball döntéseket hozza.Ez az én feladatom, hogy megpróbáljam összeállítani egy jó csapat, edzői csapat és felderítő setup, majd együttműködjünk az edzővel, hogyan lehetne javítani. “Ez olyan megállapodás, amely mindenki számára előnyös. A Cruyff által bevitt edzők közül Oscar García Brighton és Watford mellett dolgozott, miközben a Pako Ayestarán most a mexikói bajnokok, a Santos Laguna. Legfőképpen Paulo Sousa költözött Baselbe a Tel-Avivban egy címnyerő szezont követően, és most harmadik helyen áll a Serie A-ban Fiorentinával.A jelenlegi inkumbensen, Slavisa Jokanovic-nal együtt, mindhárom a Crociff Maccabi-elképzelésének profilját illesztette olyan klubba, amely képes karrierlehetőségre törekedni, miközben erőt vált saját magának.

“Az én feladatom egy kicsit inkább egy európai munkamódszer, “mondja. “Úgy gondolom, a professzionalizmus, a technológia, a fizikai kondicionálás, a mediterrán gondolkodású emberek bevonása [a kilencvenes évektől kezdve a spanyolországi nagyközönséggel rendelkező Jokanovic, aki gyorsan alkalmazkodni tud az életmódhoz. A szándék az, hogy a külföldiek jobbá teszik magunkat a pályán és oktatóként is működnek. “Azt hiszem, sikeres voltunk. Ha azt mondtad, hogy ez a helyzetünk három évvel ezelőtt lenne, azonnal jelentkeztem volna.Sok tehetséges ember hozzájárult, és úgy gondolom, a Bajnokok Ligája a végső megerősítés, hogy jó úton haladunk. Ugyanakkor a mi eredményünknek egyértelmű bizonyítéka van, hogy még mindig sok fejlesztésünk van. ”

A G-csoportra mutató pillantás rámutat. Maccabi még nem nyeri meg a pontot, és négy játékában 11 gólt fogadott el. A Chelsea elleni győzelem elméleti esélyt adhat nekik egy Európa Liga helyére, de a tanulási görbe meredek.

“Ez egy egyértelmű lecke azokban a dolgokban, amelyekben hiányoznak” – mondja Cruyff. “Hirtelen találunk egy versenyt, ahol a szabályok alapvetően különböznek.Mit kell nyerni egy játékot Izraelben, ahol tudjuk, hogy a legtöbb héten uralkodunk, nem az, amire szükséged van a Bajnokok Ligájában – ha 10 cm-re vagyunk, akkor célt értünk, és nem tudtuk hogy saját kis esélyeinket elhárítsuk. “Cruyff úgy véli, hogy a Maccabi – és általában az izraeli foci – a helyi liga öt külföldi határértéke minden egyes csapat számára hátráltatja magát. mennyezet. Ha ez a nézet megváltozik, akkor valószínűleg a következő lépés, amellyel ilyen határozottan készül, fel fog merülni. A sikere már felkeltette a klubok figyelmét Németországban és a bajnokságban, de most örömmel tanul a mások munkájából, köztük a Manchester United-től.Apja, Johan és Louis van Gaal – enyhén szólva – nem közeli, de egyszersmind meglátja az Egyesült hadát.

“Ha olyan edzőt hozsz, mint a Van Gaal, tudod, konferenciákat, hanem olyan csapatot is, amely irányítja a labdát, birtoklását és mozgását “- mondja. “De szerintem fontos hallgatni a klub legendáit, olyan embereket, mint Gary Neville és Paul Scholes, és nem veszítik el az általuk létrehozott identitást. Néha meg kell találnod a közepét a kívánt és a már sikeres klub között, és ha megtalálják, hogy visszatérnek a legnagyobb és a legjobbak közé. ”

Talán egy régi A Trafford az egyik Premier League ellenfeleivel nem kérdéses.A menedzseri zűrzavarok miatt néhány témában futó téma, hogy Cruyff képes végrehajtani azt a tervet, amely mindkettőt kihasználja és lecsökkenti a mozgalom alatt, azt sugallja, hogy vannak olyan klubok, akiknek a neve egyáltalán nem jelentkezhet.

Rate this post