Italien mod Spanien: en blodfarvet rivalisering, der kan spildes igen

“Dommeren lavede en fejl,” siger han, “godt, ikke en fejl, præcis. Han ville ikke give den straf. Han så det. Han var tæt nok. Han kunne se blodet overalt. Men det var en ubehagelig beslutning at give. Det var Italien: de var magtfulde, de fyldte stadioner. Bortset fra USA pakket ingen grunde som dem. Der var mange italienske indvandrere i USA, 50.000 italienere der den dag. Han var bange. Det var et hjemmebane, og dommerne er ikke så modige mod hjemmehold.

Da videoen blev analyseret, modtog Tassotti et otte-spil-forbud, men det var for sent. Clemente siger, at der var en tro på, at de kunne nå VM-finalen det pågældende år; i stedet var de ude i kvartfinalen. Det var Italien, der konfronterede Brasilien i Rose Bowl otte dage senere, hvorefter Spanien var gået.Billedet er dog forblevet. Den dag de mødtes i Euro 2008 åbnede Marca ved siden af ​​overskriften: “Italien, dette er ikke blevet glemt”.

Billedet var overalt, en kolonneafdeling bemærkede før kvartfinalen i Wien: “Jeg går for at fylde bilen med benzin, og der er Luis Enrique, der spilder blod bag pumpen; Jeg tager et piss og der er Luis Enrique i kabinen, fordoblet over, rensning af blodet fra sit ufuldkomne ansigt; Jeg klatrer i seng og der er nogen ved siden af ​​min kone. Det er Mauro Tassotti. “Facebook Twitter Pinterest En blodet Luis Enrique behandles efter at være blevet bøjet af Mauro Tassotti i løbet af Italien-VM-kampen på verdensmesterskabet i 1994.Foto: Henri Szwarc / Bongarts / Getty Images

Hvis der var et portræt af denne fodboldkonkurrence, var det det – i hvert fald i spansk perspektiv. Italiensk fodbold var “den mest usporterende i verden”, siger et papir. Det var alt, hvad spansk fodbold ikke var, set som defensiv, beskidt, kynisk, kedelig…og vellykket.

Tyve år senere er det ændret; men hvordan varig ændringen er blevet testet i de sidste par dage. “Du kommer over det med tiden,” siger Clemente. I Østrig gjorde Spanien. “Italien er altid det samme: de skraber igennem og vinder turneringen,” sagde Álvaro Arbeloa, og “frygt” var ordet om morgenen, men det var Spanien, der skrabet gennem straffespark efter en 0-0 draw, første gang de havde slået ud Italien. Ikke bare en sejr, det var en katarsis.De havde ændret deres skæbne. Fernando Torres kaldte det “det øjeblik vi vandt euro”, Spaniens første i 44 år.

Fire år senere blev de også blevet verdensmestere, de vandt et sekund. Deres modstandere i finalen var Italien. Året efter slog Spanien dem igen og gik igennem på straffe i semifinalen i Confederations Cup. I finalen på det olympiske stadion i Kiev besejrede Spanien Italien 4-0. For la selección var der en behagelig symmetri for det hele, den mest succesrige æra i international fodboldhistorie åbning og lukning med deres rivaler. I det som nogle gange fremlægges som et ideologisk kamp, ​​blev det også set som en triumf af en stil.

I Paris mødes de igen. Italien har ikke vundet siden. “Jeg så i 2012-finalen på tv, og det er et af de værste øjeblikke jeg husker.Jeg håber vi kan hævne, “sagde Matteo Darmian.” Vi skabte dem i 2008, og nu er vi nødt til at fjerne dem: selv sagas slutter til sidst “, skrev Corriere della Sera, da Kroatiens sene vinder i Bordeaux bragte dem sammen. Alligevel løb Gazzetta dello Sports overskrift: “Mamma, Spanien!” Spanien ønskede ikke Italien, men heller ikke Italien ønskede Spanien.

“Ting har ændret sig,” siger Clemente. “Derefter ville du få Italien og tænke:” Blodigt helvede, vi har den hårdeste nød “. Nu er det omvendt; det er svært, men det er ikke det samme. Spanien er holdet til at slå. “

Italiens manager Antonio Conte indrømmede:” Spanien er store favoritter. “Hvis man antager” indrømmet “er endda ordet; forudsat at dette ikke var en bevidst erklæring, der var udformet til at forberede jorden. I så fald falder spanskerne ikke for det.Conte har talt om begrænsningerne i italiensk fodbold og beklagede manglen på talent udvikles; beklagede også, at vinde gruppen ikke har tjent til at undgå et løbe, der kunne læse: Spanien, Tyskland, Frankrig. “Mærkeligt,” kaldte han det.

For Italien midtbanespiller Thiago Motta er disse landshold på forskellige stadier, og Spanien har fordelen af ​​kontinuitet. “En stor del af denne gruppe består af spillere, der har spillet på en bestemt måde i lang tid; Det modsatte gælder for Italien; vi har mistet det, vi havde for ti år siden, “siger han. “For ti år siden var andre hold bekymrede, da de spillede os, men ikke mere.Vores motivation kommer fra at konkurrere igen og viser, at vi kan vende tilbage til det. “Men Spanien var førsteholdet til at rejse fra Brasilien for to år siden, og Tassotti – ja den ene – siger:” Spansk fodbold har vokset meget siden 94, men de lever nu i en æra de er ikke længere så strålende. “Dino Zoff blev enig:” Det er ikke det samme Spanien, der knuste os. “Der er tvivl nu efter tabet for Kroatien og dets konsekvenser. Konsekvens nr1: Italien.Euro 2016: Italien vil ikke være ‘offerlam’ til Spanien, siger Antonio Conte Læs mere

Italien forsøger at genopbygge: dette var en turnering, de kom til uden store forventninger og en af de mest begrænsede squads i hukommelsen.Men under Conte er der en genopdagelse, et antydning af den gamle italienske mentalitet, som Arrigo Sacchi mener er født af en middelalderlig ide om overlevelse gennem befæstning. Forsvar, med andre ord. “Talent versus catenaccio”, sprang overskriften i El Mundo.

“Jeg synes, det er en etiket folk hænger på hold; de er så angribende som andre her, “siger Vicente del Bosque, men der kan være noget i det. Ingen har kørt mere eller indrømmet færre skud. “Jeg har ringet op til 23 spillere, som mere end fodboldspillere er rigtige mænd,” sagde Conte.

Spanien ønskede ikke denne uafgjort, endnu mindre med Tyskland og Frankrig sandsynligvis at følge, hvis de kom igennem.Den tidligere playmaker Xavi Hernández, der analyserer deres leg og personlighed, fokuserer på 3-5-2-formationen, som Conte har vedtaget, fortalte Gazzetta dello Sport, at Italien var den “værste” modstander, Spanien kunne have fået. “Jeg kan slet ikke lide dette; De har et utroligt forsvar. “Han kaldte Italien som en” rock “.

” Vi er ikke værre end Italien, “sagde Del Bosque, hans ord lød som noget han havde at sige, en nødvendig besked om optimisme midt i dysterheden. Respekten, bekymringen, er slående – født, måske af den forstand, at der er noget om Italien, som de har set før. Clemente siger, at han er optimistisk, men advarer: “Italiensk fodbold har altid været domineret af defensiv soliditet, en sejhed. Historien viser det.Indtil de er båret ud af banen, er de ikke slået. “Før Kroatiens spil, da møde Azzurri syntes umuligt, blev Gerard Piqué spurgt, hvem han troede var favorit for Euro 2016. Han hedder tre hold; som det senere viste sig, er de de tre, som Spanien måske har brug for nu. Og den første var mandagens modstandere, kendte rivaler. “Italien er meget Italien,” sagde han. “Og det bekymrer mig.”

Rate this post