Island når Euro 2016, men Lars Lagerback insisterer: ‘Nelson Mandela er en helt, jeg er ikke’

Der var helter i en sirkel, danset og synget i strømmende regnet, nyter bevegelsen fra de 10.000 menneskene på Laugardalsvollur. Lagerback stod på utsiden, kikket inn, og ikke ønsket å ta midtpunktet.

“Noen sa det er som en eventyr, og jeg antar at det er sant på en måte, men ikke i en annen,” sa Lagerback etter den endelige fløyten. “Dette er resultatet av Unibet hardt arbeid fra mange mennesker. Alle har forbedret seg.

Det har vært mye snakk om min rolle og at jeg skal bli president, men alt som handler om er at vi er en gruppe mennesker som har jobbet utrolig hardt i et godt miljø.Og da har vi noen veldig gode fotballspillere. ”

Disse spillerne inkluderer Gylfi Sigurdsson, den angripende midtbanespilleren i Swansea, som er landets toppscorer i kvalifisering med fem mål, og kapteinen Aron Gunnarsson, som spiller for Cardiff City. De to får mesteparten av kreditten, men dette er en gruppe Unibet odds bonus uten innskudd fulle av kvalitetsspillere, som Hannes Halldorsson (NEC) i mål, Kari Arnason (Malmo FF) i forsvaret, Birkir Bjarnason (Basel) i midtbanen og Kolbeinn Sigthorsson (Nantes) oppe front.Facebook Twitter Pinterest Island-spillere hopper over banen i glede etter den endelige fløyten i kampen mot Kasakhstan på søndag kveld, 0-0-tegningen sikrer dem et sted i Euro 2016-mesterskapet.

Eidur Gudjohnsen er fortsatt rundt, men han har bare gjort to skikkelser i denne kvalifiserende kampanjen, og å fokusere på ham på grunn av sine tidligere prestasjoner ville være en ulykke til de andre spillerne. Uansett er det en sterk følelse av samvittighet i Unibet truppen, og de vil ta litt slag i Frankrike neste år.

Det er en spesiell binding mellom spillerne og fansen, vist av feiringen etter kampen og måten truppen og supporterne deltok sent på natten på Ingolfstorg. Spillerne var forståelig nok euforiske.Gunnarsson sa: “Jeg har ingen ord for å beskrive dette. Dette har vært drømmen min siden jeg startet med fotball som et ungt barn. “Assistent Heimir Hallgrimsson la til:” Jeg vil gi æren til ungdomsbussene på Island. De er nok blant de beste i verden. “Ragnar Sigurdsson, Krasnodar-forsvareren, sa:” Jeg tror det er en av de største prestasjonene i verdens fotballhistorie. “Han har et poeng. Lagerback overtok som islands trener i oktober 2011 etter at en annen demoraliserende kvalifiseringskampanje, denne gangen for Euro 2012, hadde kommet til en slutt. Island hadde mønstret en seier i åtte kamper – mot Kypros hjemme – da svensken ble utnevnt.

Han utnevnte Hallgrimsson som assistent, og de fikk en Energybet umiddelbar innvirkning.I kvalifiseringen til VM i 2014 endte Island andre i gruppen bak Sveits, og savnet seg på et sted i Brasil etter et to-leggs spill-nederlag mot Kroatia.

Lagerback har imidlertid rett da Han sier at mange har jobbet veldig hardt for at dette skal skje. Lov skal gå til den islandske FA og arbeidet med å forbedre fasilitetene. Inntil århundreskiftet kunne fotball spilles for bare fire eller fem måneder i året, noe som begrenser de unge spillernes utvikling.

Men i begynnelsen av 2000-årene var syv fullstendige innendørs plasser bygget og ytterligere 20 kunstige fullstendige plasser ble lagt utendørs rundt om i landet.I tillegg har nesten hver skole nå en kunstig fotballbane, og det er totalt 130 på øya.

Innehallene er åpne fra tidlig morgen til sent på Energybet kvelden, og alle kan gå inn og spille fotball , hvis den lokale skolen eller klubben ikke bruker den. “Idrettshallen og kunstgressene har betydd mye,” sa Arnason i fjor. “Se bare på hvordan teknisk talentige de unge spillerne kommer opp nå.” Facebook Twitter Pinterest Den islandske avisen Frettabladid hylder Lars Lagerback. Foto: Frettabladid

Også fansen fortjener en omtale. Omkring 3000 gjorde turen til Nederland for fredagens avgjørende 1-0 seier mot Holland. Det er rundt 1% av befolkningen.Hvis ekvivalenten skjedde med England, ville det være rundt 550 000 fans etter Roy Hodgsons lag rundt. “Støtten vi har fått, både hjemme og hjemme, har vært fantastisk,” sa Lagerback etter seieren mot Holland. “Selv om jeg fikk Energybet hakk når jeg hørte dem synge nasjonalsangen.”

Lagerback er selvfølgelig ikke fremmed når det gjelder å kvalifisere for en stor turnering, å ha tatt Sverige til fem rette finaler mellom 2000 og 2008, en prestasjon som ingen andre har oppnådd. Mot slutten ble han imidlertid kritisert i hjemlandet for en oppfattet mangel på ambisjoner ved de ulike finaler.Men som i så mange tilfeller har fraværet gjort svenskernes hjerter vokser, og i en avstemning i Aftonbladet i forrige uke sa 93,8% av leserne at de helst ville ha Lagerback enn den som befinner seg, Erik Hamren.

Og På søndag kveld innrømmet 67-åringen at denne prestasjonen toppet alt han hadde gjort med Sverige. “Det har vært fantastisk,” sa han. “Det var stort å kvalifisere med Sverige, men dette er ekstra spesielt. Folk er stolte her, og du kan føle den stoltheten. Jeg sier det fra bunnen av hjertet mitt. Ja, jeg sliter med å finne ord for å beskrive dette. ”

Og det er andre. Island har 21.508 registrerte spillere. Holland, som slår fjerde i Islands kvalifiseringsgruppe, har 1.138.860.Tyskland har 6,308,946.

Til tross for dette vil Lagerback ikke skape seg som en mirakelarbeider. “Jeg ville ikke si at jeg er en helt,” sa han søndag kveld. “Martin Luther King, Nelson Mandela og folk som dette er ekte helter.” Han innrømmet imidlertid at han og resten av gruppen “har gjort en ganske god jobb”. Og med det gikk han av og hadde gjort historien på det mest beskjeden, men likevel utrolig, av måter.

Rate this post