Hvordan Diego Simeones Atlético Madrid udfordrer odds og guder

Det var også Atleticos 21. plet i La Liga denne sæson, hvilket sætter dem på banen til den næstbedste rekord i La Liga historie bag Deportivo La Coruñas 1993-94 side. I betragtning af styrken af ​​Real Madrid og Barcelona og de øvrige spanske holdes resultater i Europa League i denne sæson er det en slående præstation. Madrid slog Málaga, men Diego Simeone kunne møde forbud Læs mere

På overfladen Atlético’s defensive tilgang synes ukompliceret nok. De forsvarer dybt – den kendsgerning, at de kun tager imod modstandere kun 0,7 gange per kamp, ​​komfortabelt den laveste sats i de fem store ligaer, foreslår så meget. De pakker også midten af ​​banen og tvinger holdene til at gå bredt. Men der er noget mere.Simeone har skabt en edderkops web af forsvar, så boret, det ved præcist, hvornår man skal lukke forbi baner, klemme plads og kvæle dangermen.

Intet sted var bedre illustreret end mod Barcelona i deres Champions League kvartfinale ben. På trods af at de kun havde 23% af besiddelsen og afsluttede 116 til deres modstanders 588, skabte Atlético flere chancer og kvalt Lionel Messi helt, så han ikke fik et strejf i straffesparksfeltet. Deres 2-0 sejr var helt fortjente. Men Barcelonas angrebstrid, som måske er den største af alle tider, er ikke alene for at finde Atlético’s forsvar i forbindelse med korridorerne og retten i Kafka’s Trial. På en måde virker alt kendt. Men i en anden er det underligt forvirrende, som om verden er blevet slået af sin akse.Atlético har indrømmet 2,57 skud på mål i gennemsnit, hvilket sætter dem fjerde i hele Europa denne sæson, bag Bayern München, Napoli og Juventus. Det er imponerende nok. Men det er også værd at påpege, at disse skud kommer fra et gennemsnit på 20,8 meter væk. Ikke underligt, at de kun har indrømmet 16 liga mål. Men det ville være forkert at male Simeone som en person, hvis systemer er stift fast.

Som Omar Chaudhuri, lederen af ​​intelligens på 21 Club – en konsulentvirksomhed, der fungerer sammen med mange top europæiske klubber – påpeger, mens Atlético er ekstraordinære for at forsvare deres område, denne sæson har der været subtile tweaks. Antallet af angrebet og mellemgange af besiddelse er steget fra 23,5 pr. Spil til 29,2, hvilket angiver et mere varieret pressespil; aflytninger er op 32% og tackler 8%.Deres smalle midfield beskytter ikke kun ryggen fire, men giver også Felipe Luís og Juanfran mulighed for at køre ned ad flankerne. Begge er tæt på toppen af ​​forsvarsbordet, der har skabt de fleste chancer denne sæson. En anden misforståelse er, at Simeones hold er et spejlbillede af Simeone spilleren. Sure, der er ligheder i den måde, de kæmper for hver bold i hver kamp.Men mens Simeone fodboldspiller havde mere end et strejf af Artful Dodger om ham, er hans hold ikke særlig beskidt. Som Chaudhuri påpeger, har denne sæson Atlético begået 13,7 fejl pr. Spil – gennemsnit for den store fem ligaer i Europa og under gennemsnittet for La Liga – mens kun 17% af deres fejl er gule kort, den femte laveste i La Liga. Så er der Antoine Griezmann, hvis 29 mål og seks hjælper gør han den 11. mest fremtrædende angriber i de fem bedste europæiske ligaer. Det er bemærkelsesværdigt, især i betragtning af den måde Atlético spiller på.Franskmanden har scoret eller skabt et mål hver 112 minutter i 2015-2016, hvilket – for at sætte det i kontekst – er omtrent samme sats som Alexis Sánchez og Jamie Vardy. Luis Suárez og Fernando Torres tager fat på dagen, da La Liga bliver en sprint | Sid Lowe Læs mere

Real Madrid og Barcelonas strejdere kan spille i samme liga, men deres tal er i en anden. Luis Suárez har 53 mål for Barcelona denne sæson – seks færre end Atlético i alt. I mellemtiden har Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Lionel Messi, Karim Benzema og Suárez alle mål et mål eller hjælper hver 60 til 70 minutter. Det er en latterlig mængde af ildkraft.Atlético står dog stadig midt i spærringen. Hvad gør Simeones resultater mere forgrenende, er at Atleticos årlige omsætning er 142 mio. £, ifølge Deloitte – ikke meget mere end Newcastle eller Everton, og mindre end halvdelen af ​​Liverpool , Chelsea, Arsenal og Manchester City. Spaltet til Real Madrid og Barcelona, ​​der gør næsten tre gange så meget, er endnu stærkere.

Du ville forvente, at de ekstra penge sloshing omkring Premier League og Spaniens top to for at tælle og Atlético at snuble , men det er blevet sagt under de fleste af Simeones fire års ansvar. Og alligevel galopperer mod maj, hans hold er anden i La Liga og om at møde Bayern i Champions League semifinalen. De er underdogs i begge konkurrencer, og at du har mistanke om, hvordan Simeone kan lide det.

Rate this post