Hundrede dage senere er Ruslands verdensmesterskab på 14 mia. Dollars betalt?

Rusland er ikke et fodboldland, den tidligere træner for nationalsiden Leonid Slutsky hævdedes berygtet i 2016.

Hans bevis var simpelt: se på den dårlige tilstedeværelse på trods af at milliarder af rubler blev hældt ud i nye markeringsarenaer til Spartak og CSKA. ”Tidligere var jeg sikker på, at ny infrastruktur kraftigt ville ændre folks forhold til fodbold,” fortalte han Sport Express. “Men praksis viser, at jeg tog fejl.”

Et uhyggeligt verdensmesterskab og anslået $ 14 mia. Senere er der noget ændret?

Der er gået hundrede dage siden Frankrig vandt deres første verden Cup siden 1998.Siden da er ligadeltagelsen noget højere, angriberen Artem Dzyuba er blevet Ruslands usandsynligste kulturelle fænomen, og fodboldpressen er laserfokuseret på to fremtrædende russiske fodboldspillere, der gik på en bøjning og angreb en chauffør fra en statlig tv-anker og en statsansat.Selv Kreml har afvejet deres straffesag.

Det kan være for tidligt at sige, hvad Ruslands verdensmesterskab vil være, men sporten er bestemt nu foran og i centrum.

“ Når det kommer til verdensmesterskabsfeber, har det fungeret på den ene side, ”sagde Sasha Goryunov, en russisk fodboldjournalist med base i Storbritannien. ”Men så får du historier som [Pavel] Mamaev og [Aleksandr] Kokorin, der smadrer Moskva, og folk er tilbage til at hader fodboldspillere igen og siger, at de alle er idioter.”

Sommeren virker allerede som en halv -glemt drøm, da peruere og colombianere dansede ind i den blide Saransk-nat, og Vladimir Putin delte akavede håndtryk med Saudi-Arabiens Mohammed bin Salman under åbningen af ​​5-0.

Når det kommer til arenaerne, har der været nogle tidlige succeshistorier.Stadioner i Moskva, Skt. Petersborg og Rostov offentliggør stærke tal for den russiske Premier League-sæson, og den samlede fremmøde for ligaen er op. CSKA formåede at vise 80.000 fans for en spektakulær forstyrrelse af Real Madrid på Moskvas Luzhniki Stadium i Champions League denne måned. Der har endda været overraskelser i Ruslands anden division, såsom Rotor Volgograd, der har tiltrukket mere end 20.000 fans per kamp.

Men når verdensmesterskabsfeber passerer, er der andre steder – såsom dem i Sochi, Kazan eller det tilsyneladende forbandede Kaliningrad Stadion (der var plaget af konstruktionsproblemer) – ser ud til at opfylde dystre forudsigelser af hvide elefanter spredt over hele det europæiske Rusland. Facebook Twitter Pinterest FC Ural kæmper for at fylde en tredjedel af stadionet i Ekaterinburg.Foto: Donat Sorokin / Tass

Efter en stærk start på sæsonen, da selv fjerntliggende Mordovias stadion pralede med mere end 20.000 fans pr. Kamp, har deltagelse i russiske Premier League og første divisionskampe afgjort. Fans har mættet deres nysgerrighed efter at se de nye spillesteder, men er ikke helt interesserede nok i at følge formuen for den nye PFC Sochi eller Baltika Kaliningrad, der kaster sig ned mod Ruslands tredje division med stor hastighed.Stadionet rummer 35.000 fans, men var kun vært for 4.367 for et nederlag mod Nizhny Novgorod i denne måned – mindre end antallet, der deltog inden det nye stadion blev bygget.

Med begrænset interesse for den tilbudte fodbold er arrangørerne på udkig efter andre måder at pakke stadioner med høje vedligeholdelsesomkostninger og ingen klar vej til økonomisk levedygtighed i det næste halve årti.

Leningrad, Skt. at det ville spille koncerter på ni verdensmesterskabsstadioner næste sommer.Bandet hentede mere end 65.000 fans til en koncert på St. Petersburg Arena på fredag, muligvis den største koncert i Rusland siden Sovjetunionens dage.

I Ekaterinburg var der en mindre skandale efter rapporter om stadion ville udleje plads til virksomheder til nytårsfester, en sprudlende ferietradition, der ramte nogle som uværdig for et stadion, der kostede næsten en kvart milliard dollars.Stadionkomplekset har allerede været vært for it-seminarer og en biludstilling, mens Premier League FC Ural kæmper for at udfylde en tredjedel af stadionet.

Det er måske ikke den mest strålende afslutning for disse tunge arenaer, produkterne af et tiårs planlægning, men Ruslands ledelse havde længe forstået, at de ikke ville betale sig økonomisk på trods af en meget udråbt “arv” -plan for at sikre en jævn overdragelse fra det føderale budget til lokale regioner.

“Som dig ved, når det er et statsprojekt i Rusland, er lang levetid og projektet, der betaler for sig selv, ikke det største problem, ”sagde Goryunov. “Regeringen er hovedsagelig tilfreds med, at verdensmesterskabet går rigtig godt.” af korruption.Russiske embedsmænd børster stadig over den vestlige dækning, som blev betragtet som et hit-job, og den ukrainske revolution og annektering af Krim overskyggede afslutningen af ​​spillene.

I den sammenhæng kan nogle få hvide elefanter være mere end acceptabelt. Brasilien og Sydafrika stod over for lignende problemer efter deres verdensmesterskaber, og Putin har været konsekvent i sin ros af verdensmesterskabsarrangørerne. ”Store konkurrencer har en vigtig plads i udviklingen og promoveringen af ​​sport,” sagde den russiske præsident med henvisning til verdensmesterskabet og OL samt sommeruniversiaden 2013 i Kazan.Og bortset fra batteriopladningerne mod Kokorin og Mamaev, har Rusland en ærlig fodboldhelt i Zenit-angriberen Dzyuba, stjernen i Ruslands Askepot, der løber til kvartfinalen. Femeren: Tilmeld dig og få vores daglige e-mail til fodbold.

Han kom også næsten ikke til holdet og var kendt for at sparre med trænere og holdkammerater. Nu er han GQ Ruslands mand for året, og russiske chauffører kan få ham til at fortælle retninger på et populært navigationssystem.

“Det var vildt,” sagde Goryunov om en Zenit-kamp mod Yenisei Krasnoyarsk i Sibirien i år. ”Dzyuba blev helt mobbet af denne skare på tusinder af børn. Jeg har bestemt aldrig set noget lignende før. Hele Dzyuba-fænomenet har været ret interessant. ”

Rate this post