Froome undlader at tilføje guldmedalje i time trial til Tour de France titel

Under den lødede regnvejr på Rio-kysten mislykkedes Tour de France-vinderen Chris Froome i sit forsøg på at tilføre en gylden glans til sin triumferende sommer i en tidssagshistorie, der var lav på folkemængder, men rig på sportslige historier.

Sagsøgerens sidste historie var især en gave til at se den internationale olympiske komités præsident Thomas Bach, som er desperat til at ryste af den cynisme som følge af sin mishandling af den russiske dopingskandale før OL.

Racing sidste, Armstrong, som kom ud af pensionering for bare 18 måneder siden, kom ind i den russiske Olga Zabelinskaya, som ikke ville have været på startlinjen havde en IOC-plan at forbyde dem, der tidligere havde suspenderet d for doping er ikke blevet væltet på tærsklen til spillene. Fabian Cancellara vinder Rio-tidskøretøjsguld, da Chris Froome tager bronze Læs mere

Den normalt stjæle og målrettede Armstrong, som led af en næseblod midterbane, var unbowed men overvundet med følelser, da hun indså, at hun havde grebet guld. Først kollapsede hun til jorden og gik derefter lige til sin femårige søn Lucas på målstregen.Facebook Twitter Pinterest Armstrong, hvis femårige søn var i Rio for at se hende vinde med guldmedaljen. Foto: Bryn Lennon / Getty Images

“Jeg vidste andre kvinder, der ville komme tilbage og race og jeg troede, det var så egoistisk. Men her er jeg i dag og med de to oplevelser i London og Rio…Jeg kan ikke forestille mig ikke at have deltaget dem med ham, “sagde hun.” Han ser mig arbejde meget hårdt, han ser jeg er sund.Det første spørgsmål, han spurgte mig var “Mama, hvorfor græder du, har du ikke vundet?” Der er en anden livslære, jeg skal lære ham – hvorfor græder du, når du er glad. “

Armstrong er noget af et tilbageslag midt i moderne sportens penge, handel og kolde cynisme.

Hun arbejder som sundhedsdirektør for St Luke’s sundhedssystem hjemme i Idaho, og som ESPNs sportsforfatter Bonnie D Ford forklarede I en nylig profil begyndte man kun at cykle alvorligt efter at have indtrådt i en lokal triathlon kaldet Y Not Tri i midten af ​​tyverne.

Næsten to årtier senere afværget Armstrong sin karriere med et bemærkelsesværdigt hattrick og blev den ældste kvinde til at vinde guld i en enkelt begivenhed siden 1908, da den 53-årige britiske archer Sybil Newall triumferede i London.

Hendes mand Joe Savola sagde efterfølgende, at en del af hendes motivation var at bevise dem der sagde hun var for gammel til at være i teamet forkert.Han havde hjulpet hende med at træne, som hun altid gør, ved at overlejre Rio-kursens topografi på sine lokale Idaho-veje og uendeligt pounde dem.

Nogle kan forsøge at vende sin sejr til det sidste kapitel i et så kaldt krig, der brød ud i puljen mellem den amerikanske svømmer Lilly King og Yulia Efimova, den russiske, der også fik en sidste dyk udfordring til at kunne konkurrere. Den britiske cyklist Emma Pooley, som sluttede 14., sagde, at hun aldrig kunne ryste Zabelinskaya.Men Armstrong nægtede at bide, idet hun sagde, at hun kun kunne køre dem på startlisten. Den russiske, en af ​​278 russiske atleter i Rio efter IOC ignorerede høje opfordringer til et tæppeforbud i kølvandet på bevis for udbredt institutionel doping, insisterede efter kappløbet om, at stoffet hun var forbudt for octopamin, kunne findes naturligt efter at have spist fisk og skaldyr.

Hun sagde, at da hun mislykkedes med narkotikaprøven under konkurrencen i Costa Rica i foråret 2014, hun ammer sit tredje barn og tog ingen medicin på det tidspunkt. “Enhver mor ved, at hvis du ammer, kan du ikke tage noget,” sagde hun.

Zabelinskaya insisterede også på, at hun ikke troede på, at enten Rusland eller sport havde et udbredt dopingproblem.

“Jeg tror ikke, når jeg hører, at nogen har problemer med doping, tror jeg ikke.Jeg tror, ​​at der har været en fejl, fordi jeg ikke tror på, at nogen tager dette.Jeg tror på folket, og jeg tror, ​​at alle atleter er rene, “sagde hun.

Den allestedsnærværende gaggle af tracksuited Team GB-embedsmænd havde håbet på en gentagelse af London 2012, hvor guldmedaljer i mænds tidsramme og på rosesøen havde kickstartet et rekord guldhaste.

Men med roden aflyst på grund af det blæsende vejr og Froome ude af stand til at bryde kløften til den uberørlige Cancellara, blev de efterladt at kigge andre steder for guldmedaljerne at skifte momentumet muligvis bukket marginalt af en runde af nærfejl.

På en dag, hvor vinden revede på de hastigt monterede midlertidige strukturer, der krummede en startramp valgt til sin maleriske placering, testede to-omgang 54,5 km prøvekursus på fejende kystveje skulle have passet Froome.

I starten, med en nummer på ryggen, faldt han med sin lynlås, justerede sit greb og stirrede ind i mellemafstanden.Han havde forberedt omhyggeligt, som han altid gjorde, og han havde tillid til, at han kunne sikre Storbritanniens andet guld i spillene.

Men Cancellara, der sluttede 47 sekunder foran hollandsk Tom Dumoulin og mere end et minut fri for Froome , nydt en tæt på perfekt tur.

Bagefter, krøllede i et schweizisk flag, var han et billede af tilfredshed. “Jeg vidste, at dette ville være et af mine sidste løb. Jeg ville ikke mislykkes. Det var en perfekt dag. “Froome, der vandt sin tredje Tour de France i juli, sagde, at vinde sin anden gangs prøvemedalje for at tilføje til bronzen han tjente i London bag Bradley Wiggins, var stadig en særlig øjeblik.

“Jeg ved, at nogle mennesker kan se en bronze som en skuffelse, men jeg er yderst glad for at have formået igen,” sagde han.Et brev fra dronningen efter en anden sommer med fantastisk præstation ville være “en dejlig overraskelse”, tilføjede han.

Rate this post