Engleska je Joe Marler razriješila Francusku unatoč komentaru ‘ciganskog dječaka’

Engleska prop Joe Marler pobjegla je od potencijalne zabrane i bit će dostupna za završnu obuku Grand Slam Quest ove subote ove subote. Marler je prošli vikend očišćen od napada Robove Evansa u Twickenhamu, a dužnosnici šest zemalja također potvrđuju da neće biti sankcioniran za komentar “Ciganinog dječaka” koji je usmjerio na drugi Walesov prijedlog, Samson Lee.

Engleska Će u četvrtak ujutro predstaviti svoju početnu liniju kako bi se suočila s Francuskom, a Marlera je slobodno krenula u Parizu pred Mako Vunipolom Saracensovih i Matt Mullanovih piletina.Nakon što je pobjegao ne samo jednu od dvije moguće suspenzije, Harlequin prop će se sada nadati da će od 2003. godine igrati aktivan dio osiguranja engleskog prvog Grand Slam-a. Warren Gatland se ispričava zbog toga što se odnosi na Joe Marler uvredu kao “samo šala” Pročitajte više

U priopćenju Dužnosnici Šestorice nacije kazali su bet365 minimalna isplata kako nisu “nikako prihvatili” Marlerovu izjavu, ali su zabilježili njegovo kasnije žaljenje i brzu ispriku Leeju i prihvatili njegovu obranu da je komentar napravljen “u toplini trenutka” , Marlera je također upozorena na njegovo buduće ponašanje Engleske glavne trenerice Eddie Jonesa. “Od samog sam trenutka prihvatio da sam pogrešno uputio Samsonu”, rekao je Marler u priopćenju. “Izrađeno je u toplini trenutka. Ispričao sam se, neuspješno, Samsonu Leeu u poluvremenu i to je bilo prihvaćeno.Kao i uvijek, stisnuli smo ruke i zamijenili osmijehe na kraju igre. Eddie Jones je vrlo jasno upozorio kako su takvi komentari neprihvatljivi. U budućnosti ću se sigurno ponašati drugačije.

“Ne dopuštam rasizam u bilo kojem obliku, u bilo kojem trenutku, duboko žaliti na incident i namjeravam odražavati ponašanja koja se očekuju od igrača Engleske koji ide naprijed. Još jednom se ispričavam za uzrujanost koju je prouzročila moja neprikladna primjedba. “Odluka o poduzimanju daljnjih akcija neće impresionirati sve u zajednici Traveller, a glavni trener Walesa, Warren Gatland, također mora izdati Isprika za prethodno sugerirajući uvredu usmjerenu na Lee bila je “samo banter”.U izjavi je rekao da je jednostavno pokušao odvratiti pažnju od Leea, koji je Marlera primio ispriku u poluvremenu u subotu.

“Ne dopuštam rasizam bilo koje vrste” Naglasio je Gatland. “Ispričavam se zbog bilo kakvog prekršaja, moţda sam prouzročio moju uporabu riječi zabluda. Moji komentari su napravljeni nakon rasprave s Samsonom o incidentu. Vjerovao je da je Joe izrazio svoj komentar u toplini trenutka, kasnije je požalio i ispričao se.Samson vjeruje da nije rasist u namjeri, a on je prihvatio Joe ispriku.”

Lee, ironično, i dalje koristi šala riječi opisati incident. “Osobno vjerujem da su komentari namijenjeni zabrani i prihvatili Joeovu ispriku u subotu”, rekao je Lee. „Warren je žestoko zaštitni tima i njegovi komentari su izrađene na temelju razgovora sa mnom i sa namjerom da skretanje pažnje od mene.”

Incident je potaknuo veći Mahnitost i mnoga pitanja. Da Marler dobila zabranu za rješavanje Lee u uvredljivim komentarima, što će se dogoditi s igračima ako se zakleti oštro na svojim suprotnim brojeva u budućnosti? Sada je izbjegao sankciju što to govori o pogledima ragbi sindikata na manjinske skupine i / ili povremeni rasizam?Koriste li se razgovorni ton glasa, a ne prijeteći način izricanja takvih komentara, čini bilo kakvu razliku ili su sve stvari važne?

Slučaj nadalje dodatno je naglasio prijelaznu prirodu rugbyovog stegovnog stroja, sada Pod svjetlom sve veće pažnje.

Marler je očito bio kriv za namjerno napadanje Evansa s podlakticom, ali zato što nije smatrao vrijednim crvene kartice, izbacivao je bilo kakvu sankciju. U međuvremenu, treći poklon u Walesu, Tomas Francis, zabranjen je osam tjedana u utorak zbog neometanog kontakta s okruglog područja Dan Colea, dok je Saracensov Chris Ashton primio 10 tjedana suspenzije u siječnju za manje očigledan čin prekršaja na Ulsterovom Luke Marshall.To je neujednačeno nered, s igračima iz dviju zemalja i dalje se tvrde da su njihovi igrači oštrije riješeni od onih iz većih ragbi zemalja.

Trener Engleske prosvjednika Steve Borthwick u međuvremenu je inzistirao kapetanu momčadi , Dylan Hartley će biti u mogućnosti suočiti se s Francuskom, unatoč nedostatku treninga u utorak poslijepodne.

Leicesterova prostitutka Tom Youngs provela je kirurški zahvat i bit će zabranjena za ostatak sezone.

Joe Lydon, čelnik međunarodnog igrača za nogometnu zajednicu Rugbya, podnio je ostavku da nastavi s novim izazovima.

Rate this post