Engeland overweegt Tymal Mills voor T20-wedstrijd tegen Sri Lanka

Tymal Mills, de snelste bowler op het county-circuit, wordt overwogen voor zijn eerste internationale call-up, terwijl Engeland zijn opties voor de aankomende limited-overs-serie tegen Sri Lanka afrondt.

De 23 Eenjarige arme man trok zich vorig jaar terug uit eersteklas cricket vanwege een aangeboren rugaandoening, maar hij schitterde dit seizoen in Twenty20 voor Sussex, met een gewicht van meer dan 90 km / u – zie de yorker die Somerset’s Chris Gayle opruimde op het begin van de maand – en het oppakken van zes wickets, waaronder drie voor 15 tegen Kent op vrijdag.

Trevor Bayliss wil graag de Engelse witte balzijde injecteren en terwijl Mills nog moet spelen 50- tijdens cricket voor zijn graafschap deze zomer, terwijl hij de klacht behandelt dat zijn ruggenmerg wordt verergerd door verlengde spreuken, zou hij op 5 juli losgelaten kunnen worden in de eenzame Twenty20 met Sri Lanka in Southampton.

De squadrons, die maandag bekend zullen worden gemaakt, worden tijdens de Lord’s Test door Bayliss besproken en zijn collega-selectors.De eendaagse reeks van vijf wedstrijden, beginnend bij Trent Bridge op 21 juni, geeft meer aanwijzingen over de plannen van Engeland voor de Champions Trophy op thuisland in 2017.

Met Jos Buttler klaar om te hervatten achter de rug stumps in beide formaten, Engeland moet beslissen of hij de vorm van Jonny Bairstow in de wacht wil slepen als een specialistische batsman of hem terugsturen naar Yorkshire voor meer werk aan zijn wicketkeeping in hun twee County Championship-wedstrijden vóór de eerste test tegen Pakistan op Lord’s on 14 Juli.

De afwezigheid van Ben Stokes na knieoperatie verstoort de balans van de kant, waarbij de voorkeur van Engeland voor vier zeemansdrinkers en twee spinners alleen behouden blijft als Moeen Ali en Adil Rashid het bevel geven om een ​​extra te krijgen bowler in, waardoor Bairstow een startplaats wordt ontzegd.

Een andere optie zou de uncapped all-rounder Benny Howell zijn, die vorig jaar de leidende Engelse speler was in de ranglijst voor de Royal London Cup toen Gloucestershire verder ging til de trofee op.

Terwijl je naar links gaat -armer Reece Topley mist een stressfractuur op zijn rug, Steven Finn keert terug na het missen van de hele winter van cricket met beperkte overslag door een blessure.De selectors moeten beslissen of Stuart Broad nog steeds deel uitmaakt van hun plannen na zijn comeback tegen Zuid-Afrika in januari na een jaar van over het hoofd gezien worden.

De serie zal een eerste internationale kans bieden voor Broads Nottinghamshire teamgenoot Jake Ball, met de right-armer genoemd in alle drie de testploegen tegen Sri Lanka maar moest wachten op zijn debuut.

Rate this post