David Beckham tackler skuespil. Vil han være den nye Eric Cantona – eller Stan Collymore?

Det andet spørgsmål er endnu mere presserende: Har sportsstjerner noget at byde på andre end kortsigtede kapitaliseringer på deres tidligere berømtheder i clunking bitdele og fedtede komediesvingninger? Alan Shearer er en sag i punkt. Hvis du tror Newcastle United og England angriberen er det sidste ord i træ på Match of the Day, så har du ikke set ham i 2000-fodboldfilmen Purely Belter, som ifølge Guardian reviewen indeholder en “hjertesynkende cameo” at føje til hans lignende ydeevne i sidste års skræmmende britiske komedie, The Match. “Dette andet spørgsmål var for nylig meget om Beckhams tanker, da han afslørede sine fungerende ambitioner til Times:” Jeg er meget opmærksom på, at mange sportsfolk og andre berømtheder har vendt deres hånd til at handle – og mislykkedes. “Godt punkt. Overvej Michael Jordan.Den tidligere Chicago Bulls basketballstjerne optrådte modsat Bugs Bunny og Marvin the Martian i 1996’s Space Jam, men vendte tilbage til skyttebøjler kort tid efter. Når det er sagt, har filmen trukket i $ 230m og endnu mere, hvis du inkludere merchandising (jeg er sikker på, at jeg stadig har nogle Space Jam PJs et eller andet sted). Facebook Twitter Pinterest Slam dunk…Basketballstjerne Michael Jordan, sammen med medvirkende Bill Murray og Bugs Bunny i Space Jam. Foto: Rex Egenskaber / Moviestore Collection

En mere håbende inspiration til Beckham er Man U-holdkammerat Eric Cantona. En del af geni at caste franskmand som Monsieur de Foix i Shekar Kapurs 1998 biopiske Elizabeth, modsat Cate Blanchett, var at han spillede mod type.I livet var maverick fremad afvigende kortfusioneret (tænk på det kung fu spark på en fan); i filmen var han en suave diplomat. I sin bedste dialog i filmen udmærkede Cantona sig i sotto voce slimy sexism om vores jomfru dronning…De Foix (på fransk): “Hun er en kvinde, sir. De siger en ting men betyder en anden. Ingen kan låse deres hemmeligheder op. “Duc d’Anjou (også på fransk): Medmindre de har…en meget stor nøgle!” (Latter højt.) Og de siger Gallic diplomacy er en oxymoron.

Cantona var endnu mere overbevisende i Ken Loach’s 2009 På udkig efter Eric, hvor han spillede en version af sig selv, der var forpligtet til at få en invertebrat, trist øje postmand til at vokse, som franskerne sagde det, des couilles. Den fantastiske scene, hvor Eric skoler sin elev i magt med at sige “Non!” Er værd at optage prisen alene.Og hans skuespil karriere fortsætter. I dag kan du se ham i den ølannonce, og hvis du suspenderer din vantro, tror han virkelig at svømme kanalen. Facebook Twitter Pinterest Han skyder, han scorer…Ken Loach og Eric Cantona på sætet Looking for Eric. Foto: Everett Collection / Rex Egenskaber

Men der er et problem. Sportsstjernes tidligere personas er lige så uoprettelige som Lady Macbeths pletter, når de forsøger at blive skuespillere. Derfor var konkurrencedygtig svømmer Esther Williams ‘skuespil karriere i 1940’erne skævt så meget i retning af “aquamusicals”, med udførlige synkroniserede svømningsrutiner. Derfor blev Ally McCoist typecast som en angriber i Robert Duvalls 2000 film A Shot at Glory.Sandt nok kan hverken denne teori eller noget andet forklare, hvorfor Villa og Liverpool talisman Stan Collymore var en af ​​Sharon Stone’s ofre i det fremragende dumme Basic Instinct 2, men lad mig sige det her: Collymore synes nu at have vendt ryggen til at handle til fordel for den mindre krævende elskerinde, fodboldpunditry.

Ved at sikre en gratis overførsel fra sport til skuespil er Vinnie Jones en outlier. Og dog kan få få følge sin vej. Det er nok, at Wales og Wimbledons hårde mand begyndte at spille rollen som psykotisk håndhævende-cum-panto-skurk så tidligt, at det er svært at sige, hvornår – eller hvis – han nogensinde faktisk var en fodboldspiller i sand sans. Så du truslen med at han snappede Gazza’s kronjuveler i 1988 Newcastle-Wimbledon FA Cup-slipset? Direktører ville dræbe for netop den slags frygtelige Joe Pesci-møder-Robert de Niro nutjobbery.Og derfor var han perfekt et årti senere som shogun-toting gældsindsamleren Big Chris i Guy Ritchie’s Lock Stock & amp; To ryger tønder. Facebook Twitter Pinterest Vinnie Jones spillede en fodboldhard mand i Barry Skolnicks 2001-film Mean Machine. Foto: Allstar / Cinetext / TRISTAR

Her er et tredje spørgsmål – denne gang til for filosofer: I 1981-filmen Escape to Victory, hvor et hold af formodede Allied PoWs holder det til deres nazistiske fangere på fodboldbanen , var Pelé, Osvaldo Ardiles og Bobby Moore virkelig virkende? I samme forstand kommer det mest fornuftige svar, at holdkammeraterne Michael Caine og Sylvester Stallone spillede fodbold. Debatten om Escape til Victory’s historiske nøjagtighed rummer i de lærde tidsskrifter.Hvis historien er historisk plausibel, spørger forskere, hvorfor var der så mange Ipswich Town Cloggers i PoW-holdet?

Tilbage til Beckham. Han har i det mindste tidligere som skuespiller. Og ikke kun i dem, der rørte undertøjsannoncer, hvor han løb rundt i hans skarphed (således præfigurerer den centrale indvending af Lego Movie’s sitcom, hvor er mine bukser?). Sidste år optrådte han i en skat og heste skitse til Comic Relief særlige (hvis jeg havde et pund for hver “Beckham går til Peckham” overskrift, ville jeg have nok til at erstatte Christian Benteke som Villa center fremad).I det forsøger Del Boy og Rodney at sælge “underskrevne” par af David Beckhams “Golden Balls” -undertøj på deres markedsplads, før de bliver tilsluttet af den ikoniske fodboldspiller i en café, hvor som de siger, hilarity følges.

“Vi må sige, at vi er meget imponerede over hans komedie,” besluttede Huffington Post. De kunne godt lide den måde, han forsøgte at læne sig mod en kasse og faldt forbi det, og hvordan han gav Rodney modellerings tips. Men i den skitse spillede Beckham en elskværdig send-up af sig selv. Der er mere at handle, som Golden Balls ved, end det. “Jeg vil ikke skubbe mig frem for tidligt,” siger han, “uden at lære mere om det og gøre meget mere praksis.”

Under alle omstændigheder ville du have mistanke om, at kritikken var dæmpet, fordi skitsen var for velgørenhed.På det tidspunkt forhindrer kritikere fra at nævne sine mangler, herunder den høje stemme. Uanset om han vil være så heldig næste gang, er det et moot point. Portents er ikke gode. Tilkendegivet, at hans King Arthur-figur befinder sig som en stor spiller i historien, men bliver utilfreds, når han ikke kan trække Excalibur fra stenen. Tilsyneladende er fodboldspellere blevet skrevet ind i denne scene. Men det er ikke godt: hvis Beckham skal lykkes som skuespiller, skal han sætte kuglerne væk en gang for alle.

Rate this post