Argentinas Ramiro Funes Mori vender tilbage til sin dreng i Texas for at spille USA

I begyndelsen af ​​2001 efterlod Argentina’s økonomiske krise mange families økonomi i ruiner. Køer i udenlandske konsulater var så lange, at folk ville vente i linjer hele natten, håber at få det magiske nummer til at ansøge om et europæisk pas. Argentinas gode taktiske dilemma: hvor skal Lionel Messi spille? Læs mere

Ezeiza lufthavn var travleste end nogensinde. Familier forlod landet hver dag. Et fly bragte 13-årige Lionel Messi og hans far Jorge til Barcelona, ​​da ingen af ​​hans familie i Argentina kunne have råd til $ 900-en-måneden for hans medicinske tilstand. Et andet fly transporterede Funes Moris til USA, villige til at starte et nyt liv.

Ramiro og Rogelio Funes Mori er identiske tvillinger født i Mendoza, Argentina. De begyndte at spille fodbold på fire på Godoy Cruz.De gik hjem med deres forældre, da de var ni. Ramiro, oprindeligt en holdings midtbanespiller, var en god tackler. Rogelio var en naturlig angriber. Deres drøm var at blive professionelle fodboldspillere. I det øjeblik de boardede flyet til Dallas, troede de, at deres drøm ville ødelægge.

Min mands selvpålagte betingelse var, at de ikke holdt op med at lære fodbold, eller som de kalder det i USA, fodbold. Det var ikke nemt, det er meget dyrt, men de gjorde det, “skrev Silvana Mori, drengens mor, i et brev til El Gráfico i august 2008 sendt fra Arlington, Texas.Det var der, at familien bosatte sig, tvillingerne lærte engelsk og levede det amerikanske liv i otte år, deltog i High School i Arlington, gjorde venner og lærte at nyde baseball, en spændende – hvis ikke kendt – sport for de fleste argentinere. I marts 2008, satte Sueño MLS, reality showet fra Univision, Rogelio som vinder. “Ramiro led en knæskade og kunne ikke konkurrere til slutningen, men hans bror ville hævde ham mod mere end 2.000 fodboldspillere fra forskellige lande. Nu er de en del af FC Dallas, “tilføjede Silvana Mori i det brev. Spejdere, der allerede havde gennemført overførslen af ​​Franco Di Santo (også født i Mendoza) til Chelsea, satte en uges forsøg på tvillingerne.Deres første dag i Chelsea var den 11. august 2008.

Men uden europæiske pas var det meget svært for dem at forblive i England. River Plate åbnede deres døre for begge brødre, der vendte tilbage til Argentina, næsten et fremmed land efter så mange år i USA. Hvordan slår USA lige Argentina i Copa América semifinalen? Læs mere

På trods af at de aldrig havde været en del af et officielt klubakademi, var yankeerne, som de blev kaldt, fysisk fremragende og følte ikke forskellen med børn, der havde trænet i fem år .

Rogelio (som nu spiller for Monterrey i Mexico) blev betragtet som den sande stjerne i familien. Som de strålende mål rullede ind, blev han sammenlignet med likes som Hernan Crespo og Diego Milito, og tilføjede en vægt af forventning, der til sidst fortalte.Han hjalp flod vinder forfremmelse til Primera Divisionen efter en katastrofal sæson, der havde set dem relegeret for første gang i deres historie. Men det var Ramiro-Seen som den mindre talentfulde tvilling – der opstod som den skjulte perle af Flods akademi et par måneder senere, der blev et idol i nogle få måneder af topflyvning.

I 2010 rejste han til verdensmesterskabet Sydafrika med Argentina som en del af en slags sparringspartnerhold, der spillede træningskampe mod Messi & amp; Co.Ramiro markerede Higuain og Agüero uden opstyr og barkede ordrer som om han spillede VM i det isolerede stadion i Hatfield, Pretoria. Det var hans personlighed, der forvandlede ham til den hurtigste uventede forbedring siden Gabriel Batistuta, som blev betragtet som en overvægtig angriber i Newells akademi i 1987 og senere blev et flodafslag i 1990, før han udbrud som en strålende angriber i Europa. Funes Mori har samme træthed og holdning som Batistuta: han er ikke bange for at lave fejl, han tøver ikke, og han føler ikke presset. Han er altid ivrig efter mere.

På bare to år blev han en ubevægelig del af flodlaget, der vandt Copa Sudamericana og Copa Libertadores, Sydamerikas tilsvarende Champions League.Han scorede også vinderen i Superclásico 2014, den første flod sejr på Boca’s La Bombonera om 10 år. “Ramiro var den, der fik min opmærksomhed fra min første dag på grund af hans fysiske kvaliteter, mental sejhed og hans personlighed. Han havde ingen frygt for fejl, og hvis han lavede en, ville han assimilere det hurtigt og naturligt. Han er klart bedre end resten i luften, men han er også en forsvarer med godt forbi, ikke kun lange bolde “, sagde flodschef Marcelo Gallardo i sin biografi, Gallardo Monumental.

Funes Mori blev solgt til Everton til et rekordafgift på $ 14 mio., Den højeste overførsel nogensinde betalt for en flodforsvar.Den tidligere rekord blev sat af Martin Demichelis, da han gik til Bayern München. “Han er lige så god med begge fødder, er meget god til headers og meget magt”, siger Demichelis. Everton gav ham en chance, og han har været regelmæssig i førsteholdet siden da. Han spillede 37 kampe i sidste sæson og scorede fem mål. Og hvis Argentina har brug for bedre forsvar på flankerne, kan han også skifte fra center-back til venstre-tilbage, som han gjorde mod Bolivia.

“Han gjorde det godt i England og fortsætter med at udvikle spillet efter spillet. Han er en top center-back, på trods af at han er ung. Jeg tror, ​​at vi supplerer hinanden rigtig godt, “siger hans Argentina-holdkammerater, Nicolás Otamendi.

Argentina har haft et stort angribende talent i de seneste år, men forsvar var altid et problem.Indtil sidste år krævede mange fans, at Javier Mascherano skulle indsættes på bagsiden, som han regelmæssigt gør for Barcelona, ​​for at løse de eksisterende problemer. Det var før fremkomsten af ​​Funes Mori, der kom fra uklarhed i Texas for at lede forsvaret. Hvis det ikke er den amerikanske drøm, der er sandt, så hvad er det?

Rate this post